29 Temmuz 2012 Pazar

Makas Fiyatları

BELLEME (ÖĞRENME) AŞAMASI 2

Eğitici veletlere model olarak ;başparmağını makasın 1 gözüne başka parmağını da başka gözüne sokarak ağzı aç,ağzı kapa manevralarını yapar. Daha sonra çocuklara makasları paylaştırarak aynı hareketleri yapmalarını temin eder.

Öğretmen ya bir kartpostalı veya çember yöntemini veletin gözleri önüne getirerek makasın ağzıyla kağıttan nasıl kısımlar alacağını sergiler. Bu mesafede bi hayli mukayesede elde edilebilir makas acıkmış hadi karnını doyuralım ağzı aç,hamm,ağzı kapa…bu işlemde çocuğun makas tuttuğu kolun dirseğinin kalkmamasına önem verilmelidir.

ÖĞRENME SÜRECİ dört

Bu evredeki arzumuz şeritlerden küçük bölümler kesebilmektir. Bundan dolayı bir elle makası açın, diğer el ile de kesilmeye yaklaşan konumda kağıttan ayrılmış şeridi tutun, makasın ağzını açın ve kesin. Çocukların bunları yapmasına fırsat tanıyın.

BELLEME (ÖĞRENME) SÜRECİ 5

GAYE:Kalın çizgiler kesme: Öğretmen maksata uygun iş sayfasını ayarlar. çalışma sayfasındaki çizgiler makasın kesme yerinden uzun olmamalı ve çocuk bir defada kesebilmelidir. Öğretmen çocuğa model olaraktan yönergeler verir;makasın ağzını aç,kesmeye başla,keserken kalın çizgide dur…Bu çalışmada önemli olan kusursuz çizgilerin üstünden kesiyor olabilmek değil çocuğun kalın bitiş çizgisinde durabilmesidir.

ÖĞRENME SÜRECİ altı

GAYE: Düz bir hat üstünden yüksek şeritler kesme: bu çalışma için öğretmen 6cm genişliğinde 20 veya 30cm uzunluğunda kağıtlar hazırlayabilir. Belirlenen kağıtların eksiksiz orta tarafına kalınca bir hat çizer ve mütenasip yönergelerle çalışmasını devam ettirir. makasın ağzını aç ve eksiksiz kapatmadan hat üzerinde sonuna varana kadar kes.

ÖĞRENME AŞAMASI 7

GAYE: Dikdörtgen kesme: bu çalışma için kalınca 1 kağıdın ortasına bir dikdörtgen çizilir. Öğretmen, veletlere kesmeye nerden başlanacağını gösterir. Köşeleri kesme aşamasına çok itibar verilmez (bu aşama sonra öğretilecektir). Kesme işlemi kenera gelindiğinde ordan dönülmeyerek kağıdın sonlarına kadar imal edilir.

KAVRAMA AŞAMASI 8

GAYE: Eğik çizgi yukarısından kesme: Bu iş için üzerinde eğik çizgilerin olduğu herhangi bir kartpostal veya üstünde eğik çizgilerin var olduğu 1 çalışma sayfası yararlanılabilir veya alttaki resimden bir çıktı alın. çocuklara bu çalışmayla yap-boz yapabilecekleri de söylenebilir. Bu aşamada makas değil, kesilecek hat yassı olaraktan makasın önünde bulundurulur. önce dış çizgiler,sonra eğik çizgiler kesilir.

ÖĞRENME SÜRECİ 9

MAKSAT: Dış çizgiden içeriye doğru kesebilme: bu iş için öğretmen vaktiyle bir numune hazırlayarak çocukların zihninde birşeyler oluşmasını karşılar. Bu çalışmada çocuklarla beraber hareket edilir. Önce dik dörtgen biçilir sonra kalın çizgiden ince çizgilere kadar biçilir. Çocuklar kesme usulüne başlayınca öğretmen ke ke ke en bitiminde da kes laflayabilir ki çocuklar çizginin bitiminde zamanında dursun.

KAVRAMA AŞAMASI 10

AMAÇ:Köşe kesme: Bundan dolayı evlatlara dört köşe,dik dörtgen vebenzeri. köşeli şekiller eskiden çizilip verilebilir. Çocuklar evvel kareleri hat yüzeyinden değil kabaca dışından kesebilirler. Köşelerde kağıt makasın önüne düz olarak ulaşana kadar çevrilir ve 1 sonraki köşeye kadar biçilir (Çocuklar genellikle kağıt konumuna makası çevirirler)

KAVRAMA SÜRECİ 9

GAYE: Keskin olmayan köşeyi kesme: Öğretmen bu süreçte kartpostal vb. bir iş yapma olanağı yakalayabilir böylelikle süreç sonunda açığa bir malzeme çıkmış olur. Eğik çizgi çocuklarla kıyıya dek kesilebilir,peşinden kağıt düz çizgi makasın önüne varana kadar çevrilir ve kesmeye devam edilir. Bu mesafede kesmeye ne gibi kısımdan başlanıldığı ehemmiyetli değil. önemli olan çizgilerin düz tarzda makasın önünde olmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
kırtasiye ofis malzemeleri ofis malzemesi büro malzemeleri büro malzemesi temizlik malzemeleri temizlik malzemesi kırtasiye malzemeleri kırtasiye malzemesi ofis marketi ofis market ofis kırtasiye online kırtasiye fotokopi kağıdı a4 fotokopi kağıdı a4 kağıt koli bantları çay satışı dosya kağıt post it kalem bant hesap makinası etiket klasör makas zarf kaşe ayraç tükenmez kalem dolma kalem dispenser tuvalet kağıdı toz şeker küp şeker çöp kovası çöp torbası kağıt havlu kartuş toner drum şerit tahta kalemi yazı tahtası ecza dolabı evrak rafı